Järvenpään Opiston Vuoden Aikuisopiskelija on Merja Lehtonen

Järvenpään Opisto valitsee säännöllisesti Vuoden Aikuisopiskelijan. Hän on innokas kurssilainen, harrastaa monipuolisesti ja säännöllisesti opiston kursseilla. Tänä vuonna valittu on Merja Lehtonen, joka on aloittanut opiston ryhmissä jo vuonna 1969! Näin Merja kertoo harrastuksistaan ja niiden merkityksestä itselleen.

Mitkä ovat mieluisimpia harrastuksiasi opistolla?

Mieluisat harrastukseni opistolla ovat kaikki ne, joissa olen mukana. Tällä hetkellä on meneillään liikuntaa, yhteislaulua, kirjallisuutta ja leffakerhoa ja yleisöluennoilla käyn mahdollisuuksien mukaan. Opiston leffakerhossa olen aloittanut viime vuosisadalla, syksyllä 1973. Toki on ollut välivuosia, mutta nyt olen säännöllisesti ollut mukana lähes 30 vuotta, joten se voitaneen laskea erittäin mieluisaksi, mutta pidän kaikista ryhmistäni ja käyn niissä mielelläni.

Kuinka kauan olet harrastanut opistossa?

Järvenpään työväenopiston listoille minut on kirjattu ensimmäisen kerran syksyllä 1969. Olin Louhelan tanhuryhmässä, joka oli tuolloin opiston ryhmä. 1970-luvulla yo-kirjoitusten jälkeen kävin konekirjoitus- ja kirjapitokurssit ja siitä alkaen vuosien mittaan olen osallistunut kaikkien ainealueiden (yhteiskunnalliset, kielet, taideaineet, taitoaineet, liikunta) erilaisille kursseille. 

Mitä harrastaminen sinulle merkitsee?

Olen kiinnostunut eri asioista ja opiston kurssitarjonnassa on ollut mahdollisuus päästä tutustumaan monenlaisiin mielenkiintoisiin aiheisiin ja kokeilemaan eri juttuja. Monista kursseista on ollut suoranaista hyötyä kuten edellä mainituista konekirjoitus- ja kirjanpitokursseista ja muista yhteiskunnallisista aiheista, kielikursseilla on oppinut vähintään lausumaan ko. kieltä tai ylläpitämään jo opittua, kalligrafian oppeja on käytetty korttien teossa, liikunnasta on ikääntyessä tullut entistä tärkeämpi harrastus, laulaminenkin on todistetusti terveyttä edistävää jne. Hyödyn ja huvin lisäksi merkityksellistä on sosiaalinen kanssakäyminen, ryhmä, jossa samanhenkiset ja samoista asioista kiinnostuneet kokoontuvat oppimaan uutta, harrastamaan, tekemään yhdessä, keskustelemaan, oppimaan toisiltaan.

 Minkälaisia toiveita haluaisit lähettää opistolle uusista kursseista tulevaisuudessa?

Toivottavasti jatkossakin opistolla tässä taloudellisessa tilanteessa riittää resursseja tuottaa monipuolisesti erilaisia kursseja, jotta mahdollisimman moni pystyy niihin osallistumaan ja mahdollisesti löytämään oman uuden harrastuksen. Opiston suunnittelijoillahan on tutkaimet etsiä ja luoda uusia, ajankohtaisia kursseja, joita innokas opinto-ohjelmaan tutustuva iloiseksi yllätykseksi löytää.

Onko sinulla muita terveisiä opistolle?

Toivon, että opistolaiset jaksavat ylläpitää päättäjien tietoisuutta kansalaisopistotyön tärkeydestä. Monille opiston kurssi on syy lähteä liikkeelle ja tutkitustihan on selvää, että syrjäytymisen ehkäisy on myös kansantaloudellisesti kannattavaa. Voiko edes kuvitella, missä se ihmismäärä, joka opistossa opiskelee olisi, jos opistoa ei olisi?

Onnittelumme Vuoden aktiiviselle Aikuisopiskelijalle!

Jaa juttu:
Footer is loading...