Yleisöluennot ja tapahtumat

Opiston tapahtumat: tutustumisillat, näyttelyt, musiikki- ja tanssiesitykset sekä kevätjuhlat ovat kaikille avoimia tilaisuuksia, joista tiedotamme opiston nettisivuilla ja somekanavissa sekä paikallisessa lehdessä.

Opiston yleisöluennoilla pohditaan erilaisia ajan ilmiöitä, historiaa, kulttuuria, terveyttä, hyvinvointia ja yhteiskunnallisia ilmiöitä. Yleisöluennot ovat avoimia ja maksuttomia eikä erillistä ilmoittautumista tarvita.

Yleisöluennot kaudella 2024-2025

Kaikille avoimet ja maksuttomat yleisöluennot järjestetään Järvenpää-talon Juhani Aho-salissa, Hallintokatu 4, keskiviikkoisin klo 18.00–19.30. Luennoille ei ennakkoilmoittautumista.

Helpomman arjen työkalupakki
ke 25.9.2024
KM, kouluttaja Kaisa Nieminen
Voimme muuttaa elämäämme helpommaksi muuttamalla ajattelutapojamme ja tapaamme toimia sekä reagoida. Itsetuntemus auttaa meitä johtamaan itseämme kohti sellaista arkea ja elämää, jota haluamme elää. Luennolla esitellään ”työkaluja”, joiden avulla voi lähteä tekemään muutoksia oman arjen helpottamiseksi ja samalla vahvistamaan omaa hyvinvointiaan.

Järvenpään kaupunkipolku
HUOM! la 28.9.2024, klo 10.00–13.00
Kotiseutuneuvos Tuula Siltasari-Peltonen
Suosittu Kaupunkipolku-kävelykierros on jo vuosien ajan koonnut kaupunkilaisia ja täällä vierailevia tutustumaan Järvenpäähän. Polku esittelee keskusta-alueen rakennuksia ja muita mielenkiintoisia kohteita kahden vuosisadan ajalta. Järvenpää kasvaa vauhdilla ja kaupunkikuva muuttuu tornitalojen kohotessa kohti pilviä. Kävelykierroksella hahmottuu kuva kaupungin menneisyydestä ja kuinka se näkyy tämän päivän Järvenpäässä. Opastetulla kävelykierroksella kuullaan kohteiden vaiheista ja tyylisuunnista sekä niihin liittyvistä henkilöistä ja tapahtumista. Myös käynnissä olevat ja tulevaisuuden muutokset ovat esillä. Pientä yllätysohjelmaa matkan varrella! Kierroksen pituus on n. neljä kilometriä. Lähtö Järvenpään kirkon Kansakoulunkadun puoleiselta parkkipaikalta. Ei ennakkoilmoittautumista. Maksuton.

Elokuvamusiikin ilta
ke 2.10.2024
Musiikkipedagogi Hannele Virsu
Musiikki on tärkeä ja usein myös ikimuistoinen osa elokuvakokemusta luoden tunnelmaa ja tukien tarinaa. Elokuvablogin ”Leffahampaan puraisema” kirjoittaja ja musiikkipedagogi Hannele Virsu vie kuulijansa soivalle matkalle elokuvien maailmaan. Illan aikana kuullaan elokuvamusiikin historiasta ja tärkeimmistä säveltäjistä. Luennon lomassa päästään lisäksi nauttimaan elokuvamusiikin helmistä pianolla soitettuna.

Edunvalvontavaltuutus turvaamassa tulevaisuutta
ke 23.10.2024
Lakimies, OTM Jussi-Pekka Hanhela
Jokaisella täysi-ikäisellä henkilöllä olisi hyvä olla laadittuna edunvalvontavaltuutus, sillä sairastuminen tai onnettomuus ei katso ikää. Edunvalvontavaltuutuksessa voidaan määritellä mm. kuka ja miten omaisuutta hoidetaan, kuka saa irtisanoa turhiksi käyneet sopimukset ja kenellä on oikeus päättää hoidosta ja hoivasta, kun ei enää itse kykene kyseisistä asioista päättämään. Edunvalvontavaltuutus otetaan käyttöön vasta, kun sille on lääkärinlausunnolla todettu tarve!

Yhdysvaltojen presidentinvaalit ja maailmanpolitiikka
ke 6.11.2024
Kansainvälisen politiikan opiskelija Sean McLoughlin

Yhdysvalloissa käydään 5.11.2024 presidentinvaalit, joiden tulos tulee muovaamaan maailmanpolitiikan suuntaa seuraavat neljä vuotta eteenpäin. Seuraava presidentti perii tilanteen, jossa suurvaltakilpailu kiristyy ja globalisaatiota kyseenalaistetaan. Sota Ukrainassa, kriisi Lähi-Idässä, jännitteet Kiinan kanssa. Millaisia vaikutuksia Yhdysvaltojen presidentinvaalien tuloksella on maailmaan, Eurooppaan ja Suomeen?

Jaa juttu: