Maksu- ja peruutusehdot

Kurssimaksut ja laskutus

Kurssimaksu on ilmoitettu kunkin kurssin kohdalla. Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun. Kurssimaksu määräytyy mm. kurssin pituuden, opiskelijamäärän ja materiaalikustannusten mukaan.

Voit maksaa kurssimaksun heti ilmoittautumisen yhteydessä netissä tai myöhemmin kurssin alettua.
Ota lasku mukaasi, jos asioit Järvenpää-infossa.

Voit maksaa kurssin maksulinkin kautta, joka lähetetään sähköpostiisi. Linkki on voimassa 7 vrk. Jos et maksa kurssia maksulinkin kautta, saat laskun, joka lähetetään verkkolaskuna tai postitse. Suosittelemme eLasku-sopimuksen tekemistä Järvenpään kaupungin kanssa. Muut maksuvälineet on lueteltu alla.

Kurssi alkaa, vaikka laskua ei olisi ehditty lähettää ennen kurssin alkua. Oppikirjat sekä opiskelumateriaalit ja -välineet opiskelija hankkii itse, ellei toisin erikseen ilmoiteta.

Koko vuoden kurssit laskutetaan kahdessa tai useammassa erässä (syys- ja kevätlukukausi erikseen). Muiden kurssien erämaksumahdollisuutta voit kysyä Järvenpää-infosta.

Maksuvälineet

Voit maksaa kurssimaksun myös Järvenpää-infossa sen jälkeen, kun olet saanut kurssista laskun. Järvenpää-infossa voi maksaa seuraavilla tavoilla: 

 • Käteinen tai pankkikortti
 • Smartumin liikunta- ja kulttuurisetelit
 • Smartum mobiili
 • Tyky-kuntoseteli, Tyky-kuntoseteli+, Tyky-Online
 • Virikeseteli
 • Edenred-kortti
 • ePassi

Smartum mobiililla ja ePassilla voit maksaa myös verkossa välittömästi kurssi-ilmoittautumisen yhteydessä (myöhemmin maksettaessa vain Järvenpää-infossa).

Työnantajan myöntämiä etuuksia ei voi käyttää seuraavien kurssien maksuihin (verottajan ohjeistus):

 • kokkikurssit
 • viini- ja olutkurssit
 • hyvinvointikurssit eli mindfulness-, meditaatio- ja akupainantakurssit
 • kielikurssit

Työnantajan myöntämät etuudet (setelit, kortit ja mobiilisovellukset) ovat henkilökohtaisia maksuvälineitä ja niillä voi maksaa ainoastaan setelin saajan kurssimaksun. Jos haluat maksaa työnantajan myöntämällä etuudella, odota että saat laskun ja käy sen jälkeen maksamassa asiakaspalvelussamme Järvenpää-infossa. Työnantajan myöntämillä etuuksilla tehdyt maksut palautetaan lahjakorttina eikä niistä anneta rahan palautusta.

Huom.! Opintoseteleillä ja opiston lahjakortilla voi maksaa vain Järvenpää-infossa.

Maksumuistutukset ja maksamattomien laskujen perinnän hoitaa Intrum. Maksun myöhästyessä peritään korkolain mukainen viivästyskorko ja viivästysmaksut.

Peruutusehdot

Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun. Peruutus on aina tehtävä asiakaspalveluumme Järvenpää-infoon. Opettajalle/ohjaajalle tehty ilmoitus tai kurssille tulematta jättäminen ei ole peruutus.

Kurssien peruutusmaksu on 12 €. Veloitamme koko kurssin hinnan, kun ilmoittautuminen perutaan 7 vrk ennen kurssin alkua tai myöhemmin.

Opettajan/ohjaajan äkillisen sairauspoissaolon tai muun ylivoimaisen esteen vuoksi peruuntunutta yhtä (1) kertaa ei korvata, paitsi lyhytkursseilla.

Maksamaton kurssimaksulasku siirtyy perintäyhtiölle.

Jos kurssi perutaan opistosta tai liikuntapalveluista johtuvista syistä, maksettu kurssimaksu palautetaan. Otathan yhteyttä Järvenpää-infoon mahdollista kurssimaksupalautusta varten. Verkkomaksut palautetaan automaattisesti.

Jaa juttu: