Usein kysytyt kysymykset

Kurssi-ilmoittautuminen

Miten voin ilmoittautua opiston kursseille?

Opiston kursseille voi ilmoittautua kolmella vaihtoehtoisella tavalla:
1) Netissä ilmoittautumisohjelmassa
2) Puhelimitse asiakaspalveluumme (ma–ke klo 9–15, to 9–17 ja pe 9–13): puh. 040 315 2880
3) Paikan päällä asiakaspalvelussamme Järvenpää-infossa, Sibeliuksenkatu 8, 3. krs.

Miksi opiston kursseille pitää ilmoittautua etukäteen?

Kursseille pitää ilmoittautua etukäteen, jotta tiedettäisiin, onko kurssille tulossa tarpeeksi osallistujia. Kursseilla on rajoitettu osallistujamäärä, joten kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos kurssille ei ole noin viikkoa ennen sen alkua ilmoittautunut tarpeeksi opiskelijoita, kurssi perutaan. Mikäli kurssipaikat ovat ehtineet täyttyä, ilmoittaudu jonoon. Jonossa oleviin ollaan yhteydessä, jos paikkoja vapautuu.

Miksi ilmoittautuessa pitää ilmoittaa henkilötunnus?

Opisto käyttää sähköistä HelleWi-kurssihallintojärjestelmää. Järjestelmässä henkilötunnusta tarvitaan asiakkaan yksilöimiseen henkilörekisterissä, jotta ilmoittautuminen, opintosuoritukset ja laskutus pystytään kohdentamaan varmasti oikein.

Miksi en ole saanut sähköpostiini vahvistusviestiä ilmoittautumisestani kurssille?

Vain itse netissä ilmoittautumisohjelmassa tehdyistä ilmoittautumisista lähtee automaattinen vahvistusviesti ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mitä teen, kun en ole saanut sähköpostiini vahvistusviestiä kurssi-ilmoittautumisesta?

Antamaasi sähköpostiosoitteeseen on mahdollisesti sattunut kirjoitusvirhe tai sähköpostilaatikkosi voi olla täynnä, tarkista myös roskapostikansiosi. Jos vahvistusviestiä ei ole tullut sähköpostiisi, ole yhteydessä asiakaspalveluumme Järvenpää-infoon.

Mille kursseille alle 18-vuotias voi ilmoittautua?

Järvenpään Opistossa suurin osa kursseista soveltuu yli 16-vuotialle. Kurssikuvauksessa on erikseen mainittu, jos kurssi on suunnattu lapsille tai nuorille. Jos haluat lisätietoa kurssin soveltuvuudesta lapselle/nuorelle, ota yhteyttä ainealueen suunnittelijaan ennen ilmoittautumista.

Voiko kurssilla käydä kokeilemassa ennen ilmoittautumista?

Turvallisuussyistä jokaisesta osallistujasta pitää olla opistolla tieto etukäteen. Vain ilmoittautuneet osallistujat ovat vakuutettuja. Liikuntakurssin kokeilukerta -kortit sekä vesiliikunnan vuokrapaikat mahdollistavat maksulliset yksittäiskäynnit useissa liikunta-, tanssi- ja joogakursseissa. Näistä lisätietoa saat täältä.

Kurssin maksaminen

Pitääkö kurssi olla maksettuna ennen kurssin aloittamista?

Ei tarvitse. Voit maksaa kurssimaksun heti ilmoittautumisen yhteydessä netissä tai myöhemmin kurssin alettua lähetettävällä laskulla. Jos et maksa kurssia maksulinkin kautta, saat laskun verkkolaskuna tai postitse lähetettynä kurssin alettua.

Miten maksan kurssimaksun, kun en tehnyt sitä heti ilmoittautuessani?

Jos et maksanut kurssia netti-ilmoittautumisen yhteydessä, saat kurssin alettua sähköpostiisi maksulinkin. Linkki on voimassa 7 vrk.  

Voinko maksaa kurssimaksun muuten kuin maksulinkillä tai verkkomaksuna?

Voit maksaa kurssimaksun myös Järvenpää-infossa sen jälkeen, kun olet saanut kurssista laskun. Ota lasku mukaasi, jos haluat hoitaa maksun Järvenpää-infossa.

Milloin lasku kurssista lähetetään?

Laskut lähetetään pääsääntöisesti kahden viikon sisällä kurssin alkamisajankohdasta.

Minulla on kysyttävää kurssimaksuihin liittyen, mihin otan yhteyttä?

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme Järvenpää-infoon p. 040 315 2880 tai info@jarvenpaa.fi

Milloin saan laskun, kun saan paikan jo käynnistyneeltä kurssilta?

Saat maksulinkin seuraavan laskutuksen yhteydessä. Laskutuksia tehdään viikoittain. Maksulinkki on voimassa 7 vuorokautta. Jos et maksa kurssia sähköpostiisi tulleen linkin kautta, saat laskun verkkolaskuna tai postitse lähetettynä.

Miten toimin, jos haluan maksaa työnantajan myöntämällä etuudella?

Jos haluat maksaa työnantajan myöntämällä etuudella (setelit, kortit ja mobiilisovellukset), odota että saat kurssista laskun ja käy sen jälkeen maksamassa asiakaspalvelussamme Järvenpää-infossa. Huom! Smartum mobiililla ja ePassilla voit maksaa myös verkossa välittömästi kurssi-ilmoittautumisen yhteydessä.

Mihin kursseihin voin käyttää työnantajan myöntämää etuutta?

Työnantajan myöntämät etuudet ovat henkilökohtaisia maksuvälineitä ja niillä voi maksaa ainoastaan edun saajan kurssimaksuja. Työnantajan myöntämiä etuuksia ei verottajan ohjeistuksesta voi käyttää kokkikurssien, viini- ja olutkurssien, hyvinvointikurssien eli mindfulness-, meditaatio- ja akupainantakurssien tai kielikurssien maksuihin.

Kurssin alkaminen

Saanko erillisen muistutuksen kurssin alkamisesta?

Kurssin osallistujille lähtee ilmoittautumisjärjestelmästä automaattinen sähköpostimuistutusviesti kurssin alkamisesta kaksi päivää ennen kurssin käynnistymistä.

Miksi en saanut muistutusviestiä kurssin alkamisesta?

Varmista, että olet ilmoittanut toimivan sähköpostiosoitteesi ilmoittautumisen yhteydessä. Sähköpostisi suojausjärjestelmistä riippuen muistutusviesti voi mennä myös roskapostiin, joten tarkistathan roskapostikansiosi.

Sisältyvätkö kurssilla tarvittavat välineet/materiaalit kurssimaksuun?

Tämä on kurssikohtaista. Kurssikuvauksessa on kerrottu kurssin sisällön lisäksi tarvittavat materiaalit ja välineet, jotka opiskelijan tulee itse hankkia.

Menetänkö kurssipaikkani, jos olen monta kertaa poissa?

Et menetä. Paikka on varattu sinulle, kunnes itse perut osallistumisesi asiakaspalveluumme Järvenpää-infoon.

Kurssi on jo alkanut, voinko vielä ilmoittautua mukaan?

Opetus kursseillamme lähtee siitä, että osallistujat ovat mukana alusta lähtien ja opetus etenee sen mukaisesti. Kursseille voi kuitenkin ilmoittautua mukaan myös kurssin alkamisen jälkeen. Jos kurssille liittyminen kesken kauden mietityttää, voit olla yhteydessä ainealueen suunnittelijaan.

Kurssilaisen poissaolot

En pääse tulevalle kokoontumiskerralle, pitääkö asiasta ilmoittaa?

Vain musiikin yksilöopetuksessa olevien pitää ilmoittaa opettajalle tunneilta poissaoloistaan mahdollisimman hyvissä ajoin.

Voinko korvata poissaolojani muilla kursseilla?

Et. Kurssimaksu kattaa vain kyseisen kurssin osallistumisoikeuden.

Voinko antaa paikkani toiselle henkilölle, kun en itse pääsekään ilmoittautumalleni kurssille?

Lähtökohtaisesti et, ilmoittautuminen on aina henkilökohtainen ja opistolla tulee olla erikseen henkilötiedot jokaisesta osallistujasta.

Kurssin peruminen/korvaaminen/vaihtaminen

Kuinka perun kurssi-ilmoittautumisen?

Peruutus on aina tehtävä asiakaspalveluumme Järvenpää-infoon. Opettajalle/ohjaajalle tehty ilmoitus tai kurssille tulematta jättäminen ei ole peruutus. 

Joudunko maksamaan, jos perun kurssille osallistumiseni?

Kurssin peruutusmaksu on 13 € alkaen 1.8.2024 (aiemmin 12 €). Veloitamme koko kurssin hinnan, kun ilmoittautuminen perutaan 7 vrk ennen kurssin alkua tai myöhemmin.

Jos kurssi perutaan, miten saan tiedon?

Opistosta otetaan erikseen yhteyttä, jos kurssi peruuntuu. Pääosin päätös kurssin toteutumisesta tehdään viikkoa ennen kurssin alkamisajankohtaa.

Koko kurssi on peruttu/keskeytetty, korvataanko tämä minulle?

Kyllä. Jos kurssi perutaan/keskeytetään opistosta johtuvista syistä, maksettu kurssimaksu tai keskeytyshetkestä jäljelle jääneiden kokoontumiskertojen osuus kurssimaksusta palautetaan.

Yksittäinen kokoontumiskerta on peruttu opiston puolelta, korvataanko tämä minulle?

Yleensä ei. Opettajan/ohjaajan äkillisen sairauspoissaolon tai muun ylivoimaisen esteen vuoksi peruuntunutta yhtä (1) kertaa ei korvata, paitsi lyhytkursseilla.

Useampi kokoontumiskerta on peruttu samalta kurssilta, korvataanko tämä minulle?

Korvauksista päätetään kurssikohtaisesti. Jos kurssin kokoontumiskertoja joudutaan perumaan enemmän kuin yksi saman opetuskauden aikana, opisto päättää ja ilmoittaa korvaustavasta.

Millä tavoin peruttu kokoontumiskerta voidaan minulle korvata?

Opisto päättää ja ilmoittaa korvaustavasta. Ensisijaisesti pyrimme järjestämään korvaavan kerran saman opetuskauden aikana. Vaihtoehtoisesti peruuntunut kerta hyvitetään lahjakortilla tai peruuntuneiden kertojen osuus kurssimaksusta hyvittämällä.

Voinko vaihtaa kurssia?

Mikäli haluat vaihtaa kurssia, ota yhteyttä asiakaspalveluumme Järvenpään-infoon tai ainealueen suunnittelijaan.

Miten voin antaa palautetta/esittää kurssitoiveen?

Voit antaa opistolle palautetta ja kurssitoiveita Järvenpään kaupungin palautejärjestelmän kautta. Voit lähettää palautetta ja kurssitoiveita myös sähköpostitse osoitteeseen info@jarvenpaa.fi tai suoraan ainealueiden vastuuhenkilöille.

Jaa juttu: