Avoin kudonta

Tyttö kutoo kangaspuilla

Päivitetty 19.9.2023

Avoin kudonta syyslukukaudella 2023

Kudonnan ajankohtainen tiedotus löytyy osoitteesta https://peda.net/jarvenpaanopisto/kursseja/avoin-kudonta. Kirjautumalla peda.net -palveluun voit lisäksi jättää ohjaajille kysymyksiä ja loimitoiveita.


Oletko haaveillut uudesta matosta tai pehmeästä torkkupeitosta? 

Opiston kudontatilassa Vihtakadun koulun pihapaviljongissa (Vihtakatu 32, Vihtakadun koulun c-rakennus, alapihalla) pääset kutomaan valmiisiin loimiin. Mattoja on aina kudottavissa, eri sidoksilla ja väreillä, jopa 180 cm leveänä. Loimia rakennetaan toiveiden mukaan niin sisustustekstiileihin, asusteisiin kuin vaatetuskankaisiin, kangaspuita löytyy 13. Nopeimmat kudontatyöt valmistuvat yhdessä illassa, vaihtoehtoja löytyy helpoista haastaviin. Kankaan rakentamista voi halutessaan opiskella osallistumalla yhteisloimien rakentamiseen. Voit myös suunnitella ja rakentaa oman loimen ohjaajan opastuksella. Jos sinulla on puut kotonasi, voit tilata loimen luotuna tai ohjaajan auttamaan työvaiheissa. Luomapuut ovat käytettävissä päivämaksua vastaan, jos haluat tulla luomaan oman loimen. Kutomossa on myös ompelukone ja saumuri, töiden viimeistelyyn tai muihin pieniin ompelutöihin. 

Kudontamaksu on 6 €/päivä, voit ostaa myös 10 kerran kortin, hinta 50 € tai 20 kerran kortin, jonka hinta on 80 €. Avaimen lainasta maksetaan 20 € pantti, joka palautetaan avaimen palautuksen yhteydessä. Kudontamaksu lasketaan ajalta jolloin puut ovat varattuna työhösi, aloituspäivästä työn valmistumiseen. Lisäksi maksat materiaaleista käytön mukaan. Kudontatilassa on myös jonkin verran lankoja myynnissä ja voit tilata lankoja ohjaajan kautta. 

Ohjaaja on paikalla: 

ti: klo 14-17, to: klo 10-13, pe: klo 15.00-18.00

Voit kutoa myös muina aikoina (päivittäin klo 7-21.30). 

Varaa kudonta-aika etukäteen ohjaajalta, p. 040 315 2271 / Hanna-Kaisa, sähköposti: kudonta@jarvenpaa.fi

Jaa juttu: