Aikuiset

Järvenpään Opisto tarjoaa vuosittain noin 700 erilaista kurssia ja luentoa. Aihepiirit vaihtelevat historiasta hyvinvointiin ja kreikan kielestä käsitöihin. Opistossa voi opiskella muun muassa 14 eri kieltä, kuvataiteita, kirjallisuutta, teatteria, musiikkia, tanssia, liikuntaa, kotitaloutta, käsitöitä, teknisiä töitä, vesiliikennettä ja tietotekniikkaa.

Lue lisää opiston ainealueista:

Ihminen, yhteiskunta ja ympäristö

Ainealue tarjoaa runsaasti yleissivistäviä kursseja. Opiskelemme ja tutkimme ihmisen ja ympäristön vuorovaikutusta sekä ihmissuhteita, kasvatusta ja kasvamista.  Ainealue tarjoaa laajan kokonaisuuden mielenkiintoisia teemoja kuten historia, kulttuurintuntemus, filosofia, psykologia, yhteiskuntatietous ja työelämä. Kirjallisuuden maailmaan pääset tutustumaan kirjallisuuspiirissämme ja kirjoittamisen saloja avataan proosan ja vahvistavan kirjoittamisen kursseilla. Luonto- ja ympäristökurssit sekä puutarha- ja pihakurssit innostavat vaalimaan lähiympäristöämme ja auttavat ymmärtämään luonnon merkitystä ja moninaisuutta.

Kielet

Järvenpään Opiston kielten opetuksen yleisenä tavoitteena on antaa opiskelijalle valmiudet selvitä arkielämän tilanteissa vieraalla kielellä ja lisätä eri kulttuurien tuntemusta. Monessa kielessä opiskelun voi aloittaa aivan alkeista tai kohentaa kielitaitoaan jatkokursseilla. Kursseilla opiskellaan ahkerasti mutta ei pingoteta turhia, ja jokainen opiskelija saa edetä omien tavoitteidensa mukaisesti. Tule rohkeasti tutustumaan uuteen kieleen tai syventämään jo saavuttamaasi kielitaitoa!

Info kieltenopiskelijoille

Kielten etäopetus- ja läksyblogialustoja

Kielen taitotasot – Eurooppalainen viitekehys

Kotitalous ja ruokakulttuuri

Kotitalouskursseilla opit kokkailun ja arjen taitoja tai syvennät osaamistasi, voit sukeltaa eri kulttuurien makumaailmoihin, tutustua erityisruokavalioihin tai perehtyä ruoan ja juoman liittoon. Perhekursseilla leivotaan tai kokataan yhdessä lapsen kanssa, lasten ja nuorten kursseilla opitaan ruoanvalmistuksen perustaitoja. Kursseja järjestetään myös eri kohderyhmille. Kurssimaksuihin sisältyy raaka-aineet. Usein herkullista syötävää riittää myös kotiinviemisiksi.

Kuvataide

Kuvataidekursseilla opiskellaan kuvallisen ilmaisun tekniikoita ja keinoja, kehitetään omaa luovaa ilmaisua ja ajattelua, kokeillaan, keskitytään ja keskustellaan. Kuvataideharrastus on uuden kohtaamista ja luomista, onnistumisen iloa ja taiteesta nauttimista. Ryhmässä opitaan toisilta. Eri tyylien, tulkintojen ja ajatusten kohdatessa oma taideajattelu rikastuu. Aloittamiseen ei tarvita piirustustaitoa, vaan avoin ja utelias mieli riittää.

Kuvataiteen harrastaja kehittyy myös taiteen kokijana. Ymmärrys taiteen kielestä, eri tyyleistä ja ilmaisutavoista syvenee oman tekemisen kautta. Ohjelmassa on kursseja aloittelijoille, perusteet jo hallitseville sekä edistyneemmille opiskelijoille. Osa kursseista soveltuu niin vasta-alkajille kuin edistyneille. Koko lukukauden kestävillä kursseilla eri tekniikoita ja taidemuotoja opiskellaan pitkäjänteisesti ja keskittyneesti viikoittain kokoontuvissa ryhmissä. Lyhyt- ja viikonloppukursseille voi tulla kokeilemaan uusia ilmaisualueita tai täydentämään opittuja tietotaitoja. Kuvataiteita voi opiskella myös laajana opintokokonaisuutena aikuisille suunnatuissa taiteen perusopinnoissa. Useimmat kuvataiteen kurssit soveltuvat myös yläkoulu- ja lukioikäisille nuorille.

Lue myös:
Kuvataiteen perusopinnot aikuisille (TPO)

Kädentaidot

Ompelua, neulontaa, värjäystä, puutöitä, puukonvalmistusta, hopeatöitä; kädentaitojen kursseilla voit oppia monipuolisesti erilaisia taitoja. Kursseille voivat tulla niin perustaitojen harjoittelijat kuin pidemmälle ehtineet. Kursseja järjestetään yhden illan kursseista koko lukukauden kestäviin. Käsityön taiteen perusopetus ja käsityökoulu tarjoavat mahdollisuuden pitkäjänteiseen syventävään opiskeluun niin lapsille kuin aikuisille. Pääsääntöisesti kursseilla tarvittavat materiaalit hankitaan itse, kurssitekstissä tai lyhytkurssien infokirjeessä mainitaan mahdollisista yhteishankinnoista.

Lue myös:
Käsityön taiteen perusopinnot aikuisille

Liikunta

Liikuntakursseiltamme löytyy jokaiselle jotain – iästä, kunnosta tai sukupuolesta riippumatta. Opistossa voit pitää kuntoasi yllä tutussa jumpassa tai astua uusille urille kokeilemalla ennalta vieraita lajeja. Opetuksen tavoitteena on edistää terveyttä ja hyvinvointia sekä parantaa ihmisen toimintakykyä. Kaikille avoimet ryhmät kutsuvat liikkumaan ja pitämään itsestä huolta.

Musiikki

Musiikin opinnot pitävät sisällään kuoro- ja lauluopintoja sekä instrumenttiopintoja. Kuorojen joukossa on tarjolla erilaisiin ohjelmistoihin ja kokoonpanoihin painottuvia ryhmiä. Mukaan laulamaan pääsevät niin vasta-alkajat kuin jo aiempaa laulu- ja kuorotaustaa omaavat, joille on olemassa omat ryhmänsä. Aktiivisimmat Opiston kuorot ovatkin kysyttäjä esiintymään erilaisissa tilaisuuksissa. Instrumenttiopinnossa voit paneutua mm. ukulelen, pianon tai kitaransoiton saloihin. Tunteja on niin lapsille, aikuisille kuin senioreillekin. Tanssiorkesteri Stradellassa taas voi harjoittaa yhteissoittoa ja harjoitella tanssimusiikin kappaleita esitettäväksi isommallekin yleisölle.

Tanssi

Vatsa-, vanne-, lava-, rivitanssia, balettia, flamencoa… Tanssilajien joukosta löytyy jokaiselle jotain. Tanssimisen voi aloittaa lapsena, eikä yläikärajaa ole. Tuntitarjontaa on lasten tansseista seniorilattareihin. Tanssillisilla ryhmäliikuntatunneilla kuten zumbassa ja kuntotanssissa myös kunto- ja lihasvoima kasvaa tanssimalla. Jatkokursseja lukuun ottamatta tunneille voivat ilmoittautua kaikki tanssimisesta kiinnostuneet eikä aiempaa kokemusta tarvita. Opiston tunneilla kaikki ovat tähtitanssijoita.

Terveys ja hyvinvointi

Terveyden ja hyvinvoinnin kursseilla vahvistetaan omia voimavaroja ja toimintakykyä. Kurssit tutustuttavat moniin itsehoidollisiin aiheisiin ja innostavat ottamaan vastuun oman terveyden vaalimisesta. Myös kaikille tärkeät ensiaputaidot voi oppia opiston kursseilla vuosittain.

Tietotekniikka

Digitaidot ovat tärkeä osa arkista elämää sekä osa työelämän taitoja. Opiston tarjoamilla tietotekniikan kursseilla voit vahvistaa osaamistasi niin laitteiden hallinnassa, ohjelmistoissa kuin sisällön tuottamisessa. Kursseja on tarjolla eri taitotasoilla perusteista jatkokursseihin. Kursseilla on käytössä opiston koneet, ja lisäksi kursseille voit ottaa myös oman laitteen mukaan.

Jaa juttu: